Novi Sad
26.04.2013.
08:03 > 13:26
Dečja igrališta će i ove godine biti obnovljena, a i osvežena novim rekvizitima, poručuju iz Zavoda za izgradnju grada.
  • halo

    13.05.2013 13:42
    ljuljaške
    ... koje je dizajniralo JP Lisje su stvarno smrtno opasne. Deca su izložena riziku od udara sa katastrofalnim posledicama, jer umesto lanca kojim se ljuljaška veže, stavljena je čvrsta veza, samim tim i sila kojom može da ljuljaška udari dete je veća. Ne znam ko je dao dozvolu za ovo, ali....
  • 27.04.2013 16:25
    nova detelinara
    novoj detelinari su hitno potrebna igralista. duz bulevara evrope od futoske do kornelija stankovica ima dosta prostora i moglo bi se napraviti barem jedno ako ne i vise kosarkaskih terena..
  • Blondy

    26.04.2013 18:37
    Lepa vest
    Ima li šta lepše od dečije radosti, svaka čast ZIG-u na ovakvom potezu
  • 26.04.2013 12:45
    Nije dovoljno samo renovirati igrališta, nego naći rešenje kako ne bi došlo do uništavanja.
    Neke drastične kazne za one koji unište, samo vaspitanje od malih nogu, kako od strane roditelja, tako i preko nastavnika, ali na prvom mestu roditelja, jer više provode vremena sa roditeljima.
  • Boki NS

    26.04.2013 12:45
    Još predloga ...
    -Postaviti metalnu ogradu oko dečjih igrališta sa kapijom. Visina od 1.6 m je sasvim dovoljna. Delikventi mogu preskočiti ali kerovi nemarnih gazdi i lutalice neće kenjati tamo gde se deca kasnije igraju.
    -Kapijicu zaključati zbog delikvenata. Nemogu šutnuti ili polomiti ljuljašku dok se usput pijani vucaraju okolo. Neće biti toliko pikavaca, stakla i ostalog smeća.
    -Odrediti k. ljubimcima mesto za istrčavanje da se izbegne super šansa da se ugazi u ''minu'' dok se ide ka dečjem igralištu
    -Postaviti korpe za otpadke

    Hvala ZIG-u unapred
  • Srbijanac

    26.04.2013 12:21
    @Anonimus - Zakon ...
    U pravu si, anonimni, ne mogu noću da spavam od dreke pijanih klinaca, često pevaju navijačke pesme do zore. A policija prebacuje na komunalnu, komunalna kaže da nije nadležna za maloletnike, a oni - divljaju!
  • Srbijanac

    26.04.2013 12:01
    Konačno.
    Konačno, jedna lepa vest od kad je nova vlast došla....
  • 26.04.2013 11:03
    Zakon ...
    Kako ne biste svake godine trošili pare iz bužeta grada za popravku igrališta,predlažem sledeće:
    - komunalnoj,lokalnoj policiji smanjiti plate svaki put kada se nešto polomi ili ukrade na igralištu jer smo brigu i nadzor svega i svačega u ovom gradu već platili i preplatili kroz razne namete kao da živimo u Švajcarskoj
    - kada padne noć i umesto klinaca zbog kojih su i postavljena igrališta, na scenu stupe malo veći klinci, koji pijani i uduvani lome, kidaju,urlaju do 3 u jutro, pozvati gore navedene, da primene zakone koji važe u ovoj zemlji. Naravno samo uz pretpostavku da imaju petlju ... jer to znaju samo iz patrolnih kola !
    Maloletna lica posle ponoći sa flašom piva u rukama? Šta rade klinci posle ponoći napolju ... ? Pozvati roditelje pa ih pitati da li znaju gde su im deca !? Pa po džepu ...i eto novih para u budžetu grada, a manje problema.
  • Deka sa naselja

    26.04.2013 09:48
    Hvala...
    benzinskim pumpama EKO i OMV što su izgradili igrališta na svojim placevima, pa imam gde da izvodim unuke
  • sasa

    26.04.2013 09:38
    N Detelinara
    Nova Detelinara je naselje sa ubedljivo najvise male dece u Novom Sadu trenutno. Iz grada su se napokon udostojili i napravili jedno igraliste na bulevaru Evrope prosle godine. Stavili su dve ljuljaske i dve klackalice :-) Na igralistu kada nije najajace sunce (nema hlada) ima oko 40-50 malisana u svakom trenutku + bebe u kolicima. Da su napravili 10 puta vece igraliste bilo bi guzve. Mesta ima vise nego dovoljno... Vidjao sam po nekim dvoristima u krajevima grada gde vise i nema skoro dece veca i lepsa igralista, novije proizvodnje.
    Ajmo jedan apel, da se to igraliste prosiri, da deca mogu da uzivaju. To nije velik trosak, mesta ima, dece,hvala Bogu ima puno...
  • Jan

    26.04.2013 09:03
    Sto vise decijih igralista i onda cemo imati zdravije generacije, manje narkomana, delikvenata. Svako naselja treba da ima po nekoliko ovakvih igralista.
  • 26.04.2013 08:16
    Neka se potrude da naprave igrališta u blizini nekog drveća, da bi bilo malo i hlada, jer većina ih je na mestima na kojima leti sunce tuče po ceo dan, tako da je nemoguće koristiti ih do zalaska sunca. Takođe, neka postave više klupa u senci drveća oko igrališta. Naravno, neka ih dobro ukopaju u podlogu i zaliju betonom, da ih po pravilu vikendaši ne bi pokupili i odneli na svoje vikendice, ili penzioneri ispred svojih ulaza.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna